Medieomtale

 
 

Ilaks.no - jan 2019

Grieg Seafood Finnmark velger helautomatisert hybridløsning til fôrflåter

Kjøper fire Fjord Hybrid-anlegg.

Det er Fjord Maritime i Bergen som har utviklet hybridløsningen til havbruksnæringen. Fjord Hybrid reduserer gangtiden til dieselgeneratoren på fôrflåtene med inntil 90 prosent.

– Med dette valget ønsker Grieg Seafood Finnmark å redusere våre lokale utslipp i tråd med våre bærekraftsmål. Dette er et av flere konkrete tiltak vi nå går i gang med for å redusere våre fotavtrykk, sier Jostein Iversen, teknisk koordinator i Grieg Seafood Finnmark, som vurderte flere leverandører før selskapet falt ned på Fjord Maritimes løsning:

– Vi er svært glade for at Grieg Seafood Finnmark har falt ned på vår løsning for elektrifisering av fôrflåtene. Det er tilfredsstillende at vi har klart å frem et konsept som både er driftssikkert og bidrar til det grønne skiftet i havbruksnæringen, sier Vidar Rabben, daglig leder i Fjord Maritime.


Firdaposten - SEP 2018

Frå no av produserer dei laks på batteri

På lokaliteten Grunnsøya som ligg lengst nord i Flora kommune (aust for Hovden) var avstanden til land større og valget blei å gå for løysinga "Fjord Hybrid", det vil seie batteridrift levert av Fjord Maritime AS. Sidan oppstarten på lokaliteten i mai har batteripakken redusert gangtida til dieselgeneratoren ved anlegget frå 24 til 4 timer per døgn. Resten av døgnet er det utelukkande batteridrift - gangtida til dieselgeneratoren er altså redusert med 84%.

- Det er god butikk både for oss og for miljøet, konstaterer Nils Tore Karstensen.


TEKNISK UKEBLAD - MAI 2018

Dette er løsningen som gir fjordene renere luft og sparer penger i havbruk

– I dag, det er dagen vi setter den første containeren på en fôrflåte og begynner leveransene for alvor, sier Vidar Rabben, administrerende direktør i Fjord Maritime på Vestlandet.

Han har grunn til å glede seg: I den lille containeren, fullpakket av elektriske komponenter fra Bosch Rexroth, som heises ned på dekket til en fôrflåte, finnes en løsning som kan spare både miljø og penger i de norske fjorder. 

Med havbruksnæringen i fjordene våre, følger også en stor industri i kjølvannet, og forurensningsutfordringer. Fôrflåtene har oppgaven med å lagre fiskefôr og fordele denne ut til fisken. De ser ut som litt store lektere, og har omfattende fasiliteter ombord. Fasiliteter og utstyr som bruker mye strøm, og hvor landstrømstilkobling ofte er begrenset og kostbar.


DAGENS NÆRINGSLIV - MAI 2018

20 havgründere å følge med på

Det stimer i det norske gründerhavet. Er det avansert vasking av skip, kirurgi under vann eller innsikt i fiskens appetit som er norskekystens neste suksess?

Fjord Maritime satser på å redusere klimagassutslipp og drivstofforbruk i havbruksnæringen med hardware, sensorer og programvare. Oppdretterne kan koble til alternative kraftkilder som sol, vind og hydrogen og lade elektriske arbeidsbåter, i stedet for å bruke diesel.KYST.NO - JAN 2018 

VINNERNE AV GRÜNDERJULEPRESANGEN 2017

Fjord Maritime vant konkurransen med løsningen Fjord Hybrid, som består av en batteripakke, styre- og kontrollenheter, og et egenutviklet design for styring og kontroll av energiproduksjonen på fôrflåten. Denne skal kunne redusere gangtiden til dieselgeneratorer med inntil 80 %. I løsningen utvikles også nå Fjord Control for å overvåke løsningen og garantere oppetid.

IMPONERT

– Fjord Maritime er et spennende oppstartsselskap som på kort tid har greid å utvikle en ny løsning som gir grønnere energi til lokaliteter uten landstrøm. Vi er imponert over hvor fokusert selskapet har vært på både problem og løsning, og måten de har tatt med framtidige kunder i produktutviklingen. Vi har tro på konseptet og synes de er en fortjent vinner av årets gründerjulepresang, sier David Lausten Knudsen fra Skretting som også er jurymedlem for presangen, til Kyst.no.